Benkö: Dags för politikerna att bestämma sig

I en kommentar till Nina Wormbs DAB-plan, kräver Sveriges Radios VD Cilla Benkö att politikerna ger Sveriges Radio de förutsättningar som krävs för att radiodigitaliseringen ska lyckas.

”Nu är det dags för politikerna att slutgiltigt bestämma sig. Inom radiobranschen är vi överens om att även radions marknät behöver digitaliseras” säger Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

”Sveriges Radio är ett av de radiobolag i Europa som spelar störst roll när det gäller att via vårt innehåll göra en oerhörd samhällsnytta och spela en avgörande roll för en väl fungerande demokrati. Lägg därtill att Sverige strävar efter att vara en ledande IT-nation. Ska vi fortsätta att kunna leva upp till dessa båda ambitioner så krävs det att denna viktiga infrastruktursatsning blir verklighet och att Sveriges Radio får de förutsättningar som krävs för att satsningen ska bli lyckad. Beslut som enbart politikerna kan fatta” säger Cilla Benkö vidare.

Cilla Benkö säger också att satsningarna på radio i mobilen fortsätter och att det inte finns någon motsättning mellan behovet av ett digitalt marknät och ett starkt digitalt utbud i mobilen.

”Marknätet behövs för att enkelt kunna nå hela det svenska folket med viktig information och för att publiken ska kunna ta del av radio utan att behöva betala extra avgifter till operatörer och leverantörer. Det blir samma förutsättningar för alla. Det är också så att marksänd digitalradio skulle innebära ett mervärde för publiken i form av fler kanaler och en större mångfald i utbudet” fortsätter Cilla Benkö.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share