Annika Norlin får Sveriges Radios Romanpris

Annika Norlin. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Under Litteraturveckan i P1 har tre litteraturpriser delats ut. Sveriges Radios Romanpris går i år till Stacken av författaren och artisten Annika Norlin. ”För en berättelse som med känslighet och ett rikt språk beskriver olika människors levnadsvillkor. Det som driver oss, det som berör oss och det som förgör oss” skriver juryn, som bestod av fem P1-lyssnare.

”Det är en stor ära att få Sveriges Radios Romanpris. Jag är nog extra glad eftersom det är en lyssnarjury som har valt ut boken, att jag blir medveten om att det suttit fem faktiska personer och läst den hemma i sina läsefåtöljer eller på bussen och kommit fram till att Sracken har gett dem något” säger Annika Norlin, som 2019 fick Sveriges Radios Novellpris för radionovellen Mattan.

Sveriges Radios Romanpris delas ut sedan 1993 och ska gå till ”en framstående svensk roman ur det gånga årets produktion”.

Sveriges Radios Novellpris gick i år till Zhivar Rashids Och kulorna ska jag ta hand om tills vi ses igen i uppläsning av Henrik Gustafsson, medan Lyrikpriset gick till Judith Kiros för diktsamlingen Det röda är det gränslösa.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share