P2 startar mångfaldsprojekt

P2 drar igång ett mångfaldsprojekt under året. Syftet är att ta vara på den stora musikaliska erfarenhet och kompetens som finns hos svenska musiker och upphovsmän av annat etniskt ursprung.

”Det kommer att handla om nya musikaliska och personliga möten mellan artister och upphovsmän från olika delar av vår värld och säkerligen om korsbefruktningar mellan olika musikaliska stilar eller genrer” säger Erik Mikael Karlsson” som leder projektet.

P2 har även gjort flera beställningar på ny musik som kommer att höras i kanalen under 2014 och 2015. Det blir bland annat en sinfonietta av tonsättaren Anders Hillborg och holländska ASKO Schönberg Ensemble, en svit av sångerskan och musikern Lena Willemark till den internationella folkmusikfestivalen EBU Folk Fest i Rättvik i juni, en jazzkomposition av Anna-Lena Laurin till Jazzkatten-galan, en komposition av elektronmusiktonsättaren Rolf Enström och ett kammarmusikaliskt verk av Molly Kien som ska framföras vid invigningen av Malmö Live nästa år.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share