Emmy Rasper programledare för Språket

emmyrasper

Emmy Rasper blir ny programledare för P1-programmet Språket från 11 februari. Emmy Rasper arbetade tidigare på P3 – bland annat med Brunchrapporten och Nyhetsguiden – och har även hörts i Studio Ett och Ring P1. I höstas startade hon poddradioprogrammet Veckans viktigaste intervju tillsammans med Simon Svensson.

”Lyssnarna är en stor del av programmet och så vill jag att det ska fortsätta vara. Språk handlar om identitet och angår alla människor. Utmaningen är att få människor med olika bakgrunder att känna att det här är ett program som handlar om deras språk” säger Emmy Rasper i ett pressmeddelande.

Anna Lena Ringarp, som har varit programledare för Språket de senaste 16 åren, går i pension. Även den återkommande språkexperten Lars-Gunnar Andersson lämnar programmet.

”Ja, jag väljer att gå i pension, även om jag har haft världens roligaste arbete där inte minst kontakten med lyssnarna har gjort det spännande att öppna mejllådan varje morgon. Men jag tycker att 65 års ålder kan vara en bra tidpunkt för att växla spår. Jag tänkter nu ägna mer tid åt varelser med ett alternativt förhållningssätt till livet, som hästar, hundar, fåglar och barnbarn. Men jag utesluter inte helt arbete framöver” säger Anna-Lena Ringarp i samma pressmeddelande.

Foto: Martina Holmberg.

Share