Fyra nya norska DAB-kanaler

Radio Norge, P5, NRJ och Radio 1 får plats i det rikstäckande norska digitalradionätet. Därmed finns alla stora radiostationer med i det digitala utbudet.

”Det vi nu ser är bara början på en digital radioframtid, med fler kanaler till fler lyssnare. Nysatsningen är ett direkt resultat av samarbetet i Digitalradio Norge AS och visar att den norska radiobranschen nu är redo att flytta radiomediet till en digital plattform” säger Ole Jørgen Torvmark som är VD för Digitalradio Norge.

”Digital radio öppnar för ett långt bredare kanalutbud och kommer därför att ge lyssnarna större valfrihet” fortsätter Jørgen Torvmark.

Det digitala riksnätet når 80 procent av befolkningen och det finns även planer på ett eget nät för lokala radiostationer.

Radio Norge har FM-sändningar i större delen av Norge, medan P5, NRJ och Radio 1 har analoga frekvenser i de stora städerna.

Med nytillskottet av de fyra kanalerna omfattar det norska digitalradioutbudet 18 radiokanaler, varav sju inte finns på FM och fem bara finns på FM i vissa områden.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment