Cilla Benkö kvar i EBU-styrelsen ytterligare två år

cillabenkoebu

Foto: Cecilia Roos.

Cilla Benkö sitter kvar i styrelsen för EBU i åtminstone två år till.

EBU valde vid veckans möte i schweiziska Lausanne medlemmarna i den exekutiva styrelsen. I somras återvaldes Jean-Paul Philippot från belgiska RTBF som ordförande och Monica Maggioni från italienska RAI som vice ordförande.

nyaebumedlemmar

Nya i EBU-styrelsen: Gilles Marchand (SRG SSR), Marko Filli (RTV), Tonio Portughese (PBS).

Nya styrelsemedlemmar är Gille Merchand, som nyligen blev chef för scheiziska SRG SSR, Marko Filli från slovenska RTV och Tonio Portughese från maltesiska PBS. I styrelsen sitter även, vid sidan Cilla Benkö från SR, Petr Dvorak från tjeckiska CT, Petr Fedorov från ryska RTR, Ken MacQuarrie från brittiska BBC, Christian Vion från franska FT och Ulrich Wilhelm från tyska BR och ARD.

Cilla Benkö sitter också i EBU-s ”personnel committee”, är ordförande för Prix Europa och är med i juryn för UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize. I ett pressmeddelande från Sveriges Radio säger Cilla Benkö att hon ska verka för att public service fortsatt är en öppen demokratisk arena och samlande kraft.

”I dag finns inte någon nationell mediemarknad längre, allt handlar om digital och global konkurrens. I en värld där allt fler får sin mediekonsumtion styrd av algoritmer är det enklare än någonsin att föra en dialog endast med de som tycker som en själv. Då är värdet av public service viktigare än någonsin. Vi ska vara en öppen arena där åsikter får brytas. Det är inte längre en självklarhet i alla europeiska länder i dag. Därför tycker jag att är viktigt att fortsatt, inom ramen för EBU, göra det jag kan för att värna ett starkt public service” säger Cilla Benkö.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share