P3 Dokumentär blev årets podd

P3 Dokumentär har utsetts till Årets podcast i Svenska Podcastpriset, som sedan 2006 arrangeras av den digitala byrån Daytona. Programmet fick 9 423 röster i omröstningen som avslutades i går.

P3 Dokumentär vann även i kategorin nyheter och politik. Flest röster i övriga kategorier fick Rättegångspodden (samhälle och kultur), #Pratapengar (ekonomi och näringsliv), WWF Dokumentär (myndighet och organisation), Förlossningspodden (barn och familj), Veckans bläcka! (konst och livsstil), Wahlgren & Wistam (komedi och underhållning), Styrkelabbet (hälsa), Hemma hos Strage (musik), Filosofiska rummet i P1 (religion och andlighet), Nördigt (spel och hobby), Viasat Motors F1-podd (sport och fritid), En podd om teknik (teknologi), Nörden & jag (TV och film), Historiepodden (utbildning), Språket i P1 (vetenskap och medicin) och Mordpodden (årets nykomling).

Till årets tävling har Svenska Podcastpriset fått nya kategorier, som återspeglar de som används av Apple. I samband med omröstningen har Daytona även genomfört en enkätundersökning kring poddvanorna i Sverige. Resultatet presenteras i början av nästa år.

Share