Äntligen morgon firar tio år

Det är tio år sedan Mix Megapol startade sitt morgonprogram Äntligen morgon. Det uppmärksammas under onsdagmorgonen.

Äntligen morgon utlovar en ”kavalkad av firande, spännande gäster och roliga tillbakablickar” och en konsert med Veronica Maggio. Programmets vänner, samarbetspartners, press och kunder är inbjudna till frukost.

En av programmets mest trogna lyssnare, Bengt Andersson, deltar i firandet som hedersgäst.

”Bengt har under många år ringt till studion. Inte bara för att vara med i tävlingar utan också för att prata lite. Någon gång i veckan har den här snälla, försynta mannen ringt för att byta några ord. Han har ingen egen familj, så vi har kanske betytt mer för honom än vad vi gör för andra lyssnare. Alltid när han ringer är han glad och tacksam för att vi finns och för att vi spelar musik som han gillar” säger Madeleine Kihlman, programledare på Mix Megapol.

Äntligen morgon startades 11 oktober 2004, då med Adam Alsing och Gry Forsell. Adam Alsing lämnade programmet 2011 och presenterar nu konkurrerande Rix Morronzoo på Rix FM. Äntligen morgons programledare är nu Gry Forsell och Anders Timell.

Äntligen morgon har vunnit Stora Radiopriset flera gånger: 2005, 2008 och 2012 för årets morgonprogram och 2009 för årets underhållning.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share