UFO-poddar från SR och Bauer

moagammel

Sveriges Radio och Bauer Media startar varsin podd om UFO-händelser. Båda har fått namnet Ufopodden.

SR-s Ufopodden består av dramatiserade berättelser från Archives for the Unexplained i Norrköping, som är världens största ufoarkiv. Andreas Kleerup har bidragit med specialskriven musik. I rollistan finns bland andra Happy Jankell, Matias Varela, William Spetz, Sigge Eklund och Ann Petrén. De svenska fallen bygger även på efterforskningar av journalisten Clas Svahn. Podden släpps på onsdagar i åtta avsnitt med premiär 22 februari. Producent är Emelie Rosenqvist som producent och idén kommer från Sveriges Radio Dramas konstnärliga ledare Malin Axelsson.

”Jag är fascinerad av krocken mellan de spektakulära upplevelserna och de helt vanliga vittnena i Ufopoddens historier. När det utomjordiska möter det allmänmänskliga. Vad leder sådana erfarenheter till i det vardagliga livet? Jag har alltid älskat berättelser inom ramen för sci-fi, fantasy och skräck och jag ville ta dessa vittnesmål på allvar” säger Moa Gammel som är berättare och står för manus och regi.

Bauer Medias UFOpodden hade premiär under fredagen på Radioplay. Berättelserna presenteras av Sebastian Krantz och bygger på vad ögonvittnen sett eller upplevt i Sverige och resten av världen. Podden släpps varje fredag.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Share