Trafikradio startas i Göteborg

”Ge oss tio minuter och du är uppdaterad på vad som händer i Göteborg”. Så sammanfattas idén bakom Trafikradion.se T1 Göteborg.

Bakom projektet står X For Media Production och Göteborgs Närradioförening.

”Vi vill göra det enklare, snabbare och mer uppdaterat för lyssnaren. Det är inte alltid man kan läsa när man är på väg och man får inte alltid höra den information som man är ute efter just nu” säger Anders Nilsson, som är projektledare X For Media Production.

Trafikradion T1 Göteborg hörs på närradiofrekvenserna 94,9 och 103,1 MHz när inga andra program sänds. X For Media Production har även sökt det lediga FM-tillståndet för kommersiell radio i Göteborg.

”Vi ser fram emot att utveckla närradion vidare för Göteborgs alla lyssnare. Trafikradion.se T1 Göteborg är en ständigt förändrad tio minuters slinga fullspäckad med information för invånarna i Göteborg” säger Sarah Rinkel, som är ordförande i Göteborgs Närradioförening.

Under rusningstrafik har Trafikradion.se en bemannad trafikredaktion som sänder trafikinformation minst var tionde minut. Dessutom presenteras väder, korta nyhetsrubriker och evenemangstips.

”Detta är den första versionen av T1 Göteborg, vi utvecklar vidare och hoppas i framtiden att kunna producera olika sorters innehåll som göteborgarna vill lyssna på, allt inom tio föränderliga minuter” säger Anders Nilsson.

Share

One Comment

  1. Roy Sandgren

    Finns massor av lediga närradio tillstånd utanför Göteborg som man kan köra 24/7 : man kan få mycket bra täckning !!