Tracy Johnson till Radiodagen

johnsonDen amerikanska radiokonsulten Tracy Johnson blir en av talarna på Radiodagen den 23 september.

Tracy Johnson blev känd som programchef på Star 100.7 i San Diego och arbetar sedan sommaren 2007 som konsult på Mass 2 One Media med inriktning på program- och marknadsföringsfrågor. Han har även skrivit tre böcker om morgonradio och medverkat på radiokonferenser som NAB.

”Vi har ett fantastiskt program på gång med några riktigt intressanta internationella radioprofiler. Men vi har också en rad egna radiomedarbetare inom Sveriges Radio och kommersiell radio som delar med sig av sina erfarenheter på Radiodagen” säger Anders Held, som är projektledare för Radiodagen.

BBC-s James Cridland och Global Radios Nick Piggot var med på Radiodagen förra året och kommer tillbaka för att berätta om det senaste inom webbradio, sociala medier och digitalradio.

Andra talare är Kari Slaatsveen från norska P1 och P3, som pratar om programledarens relation till publiken, och Betina Bendix, som är en av nyhetscheferna på Danmarks Radio och berättar om förnyelsen av nyhetsarbetet på DR.

Capital Radios ljudchef James Stodd ger under dagen tips om ljudbranding och kreativ ljudproduktion. Lisa Syrén pratar om att söka vanliga människors berättelser, MTG Radios säljchef Tomas Bacoccoli avslöjar hur man når fram med sitt budskap i radio och Augustin Erba, programutvecklare på SR, ger tips om konsten att berätta en historia.

Dessutom blir det utfrågning av radiocheferna och inbjudna bloggare och mediedebattörer.

Radiodagen arrangeras den 23 september på samma plats som förra året, alltså biografen Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share