Webbradioinspelare i ny version

chilirecvdDen svenska programvaran Chilirec, som spelar in webbradio, släpps i en ny version idag.

Chilirec har testats på den svenska marknaden under sommaren och kommer idag även i en engelskspråkig version. Programmet sparar varje låt som en MP3-fil, som automatiskt förses med uppgifter om artist och låttitel. I den nya versionen kan man dessutom enkelt klippa bort radioprat i början eller slutet av låtarna.

”Idag lanserar vi en ny version med en hel del förbättringar. Chilirec är unikt eftersom man kan ställa in programmet att spela in musik efter olika topplistor – till exempel vad som är populärast på radio i Sverige just nu. Det finns ingen annan programvara som klarar av att spela in musik från svenska internetradiokanaler” säger VD-n Carina Dreifeldt (bilden) i ett pressmeddelande.

Så småningom är det meningen att Chilirec ska finnas tillgänglig på fler språk än svenska och engelska. Idag lanserar företaget därför en särskild webbsajt där användare från hela världen ska kunna översätta Chilirecs texter till sina egna språk.

Chilirec jämför sin programvara med en kassettbandspelare och anser därför att den inte bryter mot upphovsrättslagen, som ger privatpersoner rätt att göra några få kopior av ett musikstycke.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share