Sisuradio gör tvåspråkiga nyheter i P4

sisuradio

Nu på måndag har Sisuradio premiär för en ny tvåspråkig nyhetssändning på vardagar 12.56-12.59 i P4. Målgruppen är inte bara de 700 000 personerna i Sverige med finsk bakgrund utan de totalt 2,4 miljoner människor i Sverige som enligt en undersökning av TNS-Sifo har en koppling till det finska, antingen direkt via egna släktband eller genom ett specialintresse.

”Med Nyheter från Sisuradio vill vi nå den stora gruppen svenskar som har finsk bakgrund men som kanske inte talar finska dagligen. Samtidigt tror jag att Sisuradios perspektiv kan bidra till att bredda nyhetsutbudet i P4 och att våra nyheter är intressanta även för lyssnare utan en tydlig finsk koppling” säger Sisuradios kanalchef Sofia Taavitsainen.

Nyhetssändningen i P4 vid lunchtid är en av flera förändringar i höst för Sisuradio. Redaktionen förlorar sina sex regionala program på tidig kväll i P4, men samtidigt görs satsningar på program med finsk koppling på andra håll i SR-s kanaltablåer. Karlavagen är numera tvåspråkigt på måndagar med Fredrik Virtanen och Marjaan Kytö. En ny talkshow har lagts på vardagar i P2 med start 13.00. Dessutom utökas sändningstiden för den egna digitala kanalen P7 Sisuradio fram till midnatt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share