Radioteatern om klass från Dramaten

Radioteatern fortsätter med sina temasändningar om klassklyftorna i Sverige. Under rubriken ”En fråga om klass” genomförs en temadag måndagen den 23 april tillsammans med Dramaten, länsteatrarna och P1 Dokumentär.

P1 direktsänder hela kvällen under ledning av Alexandra Pascalidou. På Dramaten blir det debatter, samtal och teater och det som sker på Stora scenen på Dramaten kommer att ses live på både SR-s och Dramatens webbsajter. Länsteatrarna är delaktiga genom lokala arrangemang. Alla evenemang har gratis entré.

Radioteaterchefen Stina Oscarsson vill öka vetskapen kring klass. Hon nämner bland annat barnfattigdomen, som efter en halvering sedan 90-talet återigen ökar (från 10,9 procent 2007 till 13 procent 2009).

”Jag är rädd att vi blivit immuna mot siffror gällande barnfattigdom, ökande klyftor, växande brottslighet och sämre skolresultat. Och samtidigt tror jag att vetskapen är viktig. För ett samhälle där vi inte vet hur den andre har det, faller isär” säger Stina Oscarsson i ett pressmeddelande.

”Teatern har sin plats mitt i samhället. Det är viktigt att vi tar upp de frågor som berör allas vår vardag, att vi uppför oss som den sociala samlingsplats vi är” säger Dramaten-chefen Marie-Louise Ekman (bilden) om satsningen på temadagen.

Läs mer om temakvällen på Dramatens sajt.

Foto: Martin Nordström.

Share