Radioakademins hederspris till Ove Joanson och Titti Schultz

tittischultzovejoanson

Radioakademin väljer att dela ut inte bara ett utan två hederspriser i år, trots att Radiodagen och Radiogalan med Stora Radiopriset gjort uppehåll. Priserna går till Ove Joanson och Titti Schultz.

”Vi kan inte presentera mer värdiga mottagare än Ove Joanson och Titti Schultz. Båda är legendarer inom svensk radio på varsin planhalva. Ove Joanson inom public service och Titti Schultz inom kommersiell radio. Det är ett stort nöje att få dela ut Radioakademins guldöron, diplom och ära till två så självklara mottagare” säger Radioakademins ordförande Christer Jungeryd.

Så här lyder motiveringen för priset till Ove Joanson: ”Han har en säregen röst som fått publiken att lystra. Han är först och främst journalist men har också en karriär som chef på högsta nivå och styrelseproffs. Han har med stor framgång verkat på alla positioner och med stark känsla för publikens behov framsynt bidragit till radions utveckling. Hans skarpa intellekt parat med bred erfarenhet har lett till en lång och framgångsrik karriär inom svensk och internationell radio. Hans gärning är vid och har betytt mycket, mycket för radiomediet. Ett stort tack för alla betydande insatser!”

Och så här motiveras priset till Titti Schultz: ”Via närradion till svensk radios största morgonshower etablerade hon sig som en av den kommersiella radions största stjärnor. Hon var under många år en del av en framgångsrik morgonredaktion som förmedlade både stort och smått till sina lyssnare. Hon vann publikens kärlek genom att altid vara rak, öppen och ärlig bakom micken. Hon är en förebild för alla som vill skapa sig en karriär i radion. Hon är och kommer alltid att vara underhållande!”

Hederspriserna delas ut till Ove Joanson och Titti Schultz när Publicistklubben träffas 23 januari.

Share