Roger Nordin ersätter Adam Alsing i Rix Morronzoo

rixmorronzoo2017

Adam Alsing lämnar Rix Morronzoo vid nyår. Han ersätts av Roger Nordin, som återvänder till MTG Radio.

Roger Nordin var under perioden 2000-2013 del av Rix Morronzoo tillsammans med Titti Schultz och Gert Fylking. För tre år sedan gick han över till NRJ och Adam Alsing tog över hans plats. I somras rekryterades Roger Nordin tillbaka till MTG.

”Borta bra men hemma bäst! Rix FM är där jag började min radiokarriär och som i hjärtat alltid varit hemma för mig. Jag ser fram emot att sända morgonradio igen och den här gången med en massa nya kolleger” säger Roger Nordin i ett pressmeddelande från MTG.

Rix Morronzoo kommer från nästa år att ledas av Roger Nordin och Laila Bagge. Dessutom kommer ett antal sidekicks att höras i programmet. Två av dem är komikern Måns Möller och skådespelerskan Claudia Galli.

”Måns Möller har redan under hösten gjort flera inhopp i Rix Morronzoo som uppskattats mycket av lyssnarna. Claudia Galli driver en av Sveriges största mammabloggar och kommer att vara vår familje- och relationsexpert” säger Christer Modig, som är affärsområdeschef radio på MTG Sverige.

Adam Alsing har under sina tre år på Rix Morronzoo sänt med Brita Zachari, Marko Lehtosalo och Laila Bagge i olika konstellationer. Nu väljer han alltså att gå vidare.

”Efter tre år känner jag att det är dags att gå vidare och kanske unna mig en sovmorgon ibland. Jag har haft en fantastiskt rolig tid på Rix Morronzoo och radio kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat” säger Adam Alsing.

Roger Nordin börjar sända efter årsskiftet.

”Adam Alsing har varit en klippa som tog över när Rix Morronzoo gick igenom en turbulent tid och hans insatser har varit otroligt viktiga för MTG på radiomarknaden. Det är vi oerhört tacksamma för. Nu växlar vi om mot nya utmaningar och är stolta över att ha tillbaka Roger Nordin vid rodret” säger Christer Modig,

Även Fredrik Birging, som presenterar nyheterna i programmet, lämnar Rix Morronzoo.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share