Publicistklubbens pris till Katarina Gunnarsson

P1-reportern Katarina Gunnarsson får Publicistklubbens stora pris 2012. Motiveringen är ”För att hon förnyat det sociala reportaget genom att söka där få andra söker och därmed givit plats åt människor som sällan hörs.”

Katarina Gunnarsson arbetar på Studio Ett och Ekot, främst med långa nyhetsreportage och minidokumentärer.

”Priset är ett bevis på att det är viktigt med längre reportage i nyhetsflödet. Studio Ett har värnat det längre formatet när andra nyhetsmedier till exempel Aktuellt de senaste åren har gått mot kortare inrikesreportage. Att Studio Ett har gått i motsatt riktning handlar bland annat om några enskilda personers vision. Jag vill särskilt nämna Ann-Kristin Jönsson och Maria Meschke. Två coola kvinnor i 60 års-åldern som är något av doldisar men som genom åren verkligen satsat på de långa reportagen” säger Katarina Gunnarsson i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Katarina Gunnarsson har tidigare fått flera priser, bland annat Röda Korsets journalistpris. 2009 och 2010 nominerades hon till både Stora Radiopriset och Stora Journalistpriset.

Publicistklubbens stora pris har delats ut sedan 2000 och är på 30 000 kronor. Vinnaren utses av medlemmarna i landets sex publicistklubbar.

Foto: Fredrik Persson.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share