Pro Sieben utreder försäljning av nordiska kanaler

Den tyska mediekoncernen Pro Sieben Sat 1 funderar på att sälja sina radio- och TV-kanaler i Norden och Benelux. Det skriver Rapid TV News.

Pro Sieben Sat 1-s VD Thomas Ebeling säger till Frankfurter Allgemeine Zeitung att investmentbanken JP Morgan har fått i uppdrag att utreda en försäljning av aktiviteterna i Norden och Benelux. Men enligt Ebeling kommer en eventuell affär inte att gälla hela SBS Broadcasting, som Pro Sieben Sat 1 tog över 2007.

En utgångspunkt för Pro Sieben Sat 1 är att göra sig av med TV-kanaler som inte lyckats bli bland de tre största i varje land. Det är redan klart att kanalerna i Ungern, Bulgarien och Rumänien inte berörs.

Pro Sieben Sat 1 äger i Sverige radiostationerna Mix Megapol, Rockklassiker, The Voice, Vinyl 107 och Radio 107,5 samt TV-kanalerna Kanal 5 och Kanal 9. I den nordiska verksamheten ingår även radiokanaler i Norge (Radio Norge, Radio 1 och The Voice), Danmark (Nova FM, Pop FM och The Voice) och Finland (The Voice, Iskelmä och en rad lokala stationer).

Share

One Ping

  1. Pingback: RadioAssistant.com - Because We Love Radio

2 Comments