Pro Sieben utreder försäljning av nordiska kanaler

Den tyska mediekoncernen Pro Sieben Sat 1 funderar på att sälja sina radio- och TV-kanaler i Norden och Benelux. Det skriver Rapid TV News.

Pro Sieben Sat 1-s VD Thomas Ebeling säger till Frankfurter Allgemeine Zeitung att investmentbanken JP Morgan har fått i uppdrag att utreda en försäljning av aktiviteterna i Norden och Benelux. Men enligt Ebeling kommer en eventuell affär inte att gälla hela SBS Broadcasting, som Pro Sieben Sat 1 tog över 2007.

En utgångspunkt för Pro Sieben Sat 1 är att göra sig av med TV-kanaler som inte lyckats bli bland de tre största i varje land. Det är redan klart att kanalerna i Ungern, Bulgarien och Rumänien inte berörs.

Pro Sieben Sat 1 äger i Sverige radiostationerna Mix Megapol, Rockklassiker, The Voice, Vinyl 107 och Radio 107,5 samt TV-kanalerna Kanal 5 och Kanal 9. I den nordiska verksamheten ingår även radiokanaler i Norge (Radio Norge, Radio 1 och The Voice), Danmark (Nova FM, Pop FM och The Voice) och Finland (The Voice, Iskelmä och en rad lokala stationer).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Ping

  1. Pingback: RadioAssistant.com - Because We Love Radio

2 Comments