Päivi Hjerp chef för SR Dalarna

paivihjerp

Päivi Hjerp slutar som kanalchef för Sveriges Radio Örebro och tar istället över motsvarande uppdrag på Sveriges Radio Dalarna.

Tidigare har Päivi Hjerp bland annat varit tillförordnad kanalchef för Sveriges Radio Västmanland och programchef på Sisuradio.

”Jag kan inte motstå frestelsen att börja arbeta på Sveriges Radio Dalarna – en kanal med höga lyssnarsiffror och som nyligen fått utmärkelsen ”Årets lokalradio”. Jag är också väl förankrad i länet eftersom jag har min familj och fasta punkt där sedan många år. Samtidigt är det inte lätt att lämna Sveriges Radio Örebros engagerade och duktiga medarbetare. Vi har gjort om i organisationen och tablån och fått bra gensvar i dialogen med publiken. Det är en fantastisk kan som känns tråkig att lämna” säger Päivi Hjerp i ett pressmeddelande.

Rekryteringen av en ny kanalchef till Örebro startar omgående, enligt områdeschefen Lena Tideström-Sagström.

Päivi Hjerp ersätter Anna Gullberg, som 1 november återgår till Mittmedia-koncernen där hon blir chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad i Gävle. Hon har varit chef för Sveriges Radio Dalarna sedan 2012. Innan perioden på Sveriges Radio var hon utvecklingchef på Dalarnas Tidningar.

Foto: Ulla-Carin Ekblom.

Share