Kaj Kindvall gör sitt sista program

kajkindvall

Efter drygt 40 år på Sveriges Radio sänder Kaj Kindvall sitt allra sista program 27 december. Vid årsskiftet går han i pension efter att ha jobbat med musikprogram sedan 1970, då han blev programledare för Tio i topp.

”Det har varit en fantastisk tid. Magin jag upplevde med popmusiken i radio när jag växte upp har också blivit ledstjärnan i programmen jag själv gjort” säger Kaj Kindvall i ett pressmeddelande.

I det sista programmet av Kajs spellista på P4 medverkar lyssnare, kolleger och artister som Per Gessle, Nina Persson, E-Type och Magnus Carlson.

”Kaj Kindvall har väckt popmusikintresset hos generationer av lyssnare med sin ständiga nyfikenhet på musik. Vi är många som har vuxit upp med inspelade blandband från Tio i topp, Poporama, Discorama men kanske framförallt Tracks. Tracks revolutionerade listprogrammen i radio eftersom det byggde lika mycket på lyssnarnas röster som Kajs fingertoppskänsliga urval. En lika enkel som genial idé som gjorde att programmet behöll sin relevans i över 26 år. Kaj Kindvall själv har aldrig tröttnat på pop och Kajs spellista i P4 är ett bevis på det” säger Pia Kalischer, som är musik- och evenemangsansvarig på Sveriges Radio.

I det sista programmet kommer Kaj Kindvall sätta ihop en egen favoritlista över de låtar han gillar mest från de programserier han har arbetat med.

Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio.

Share