P4 Jönköpings bidrag vann Svensktoppen nästa

noomi

Noomi från Malmbäck i Småland vann årets upplaga av P4-s musiktävling Svensktoppen nästa. Hennes vinnarlåt Intoxicated var P4 Jönköpings bidrag i finalen som under söndagen hölls i Linköping.

I vinsten ingår att Intoxicated hamnar på P4-s spellista och därmed garanteras spelningar i alla P4-kanaler. Dessutom testas den 9 oktober som utmanare på Svensktoppen. Som ”bonusmöjlighet” erbjuds artisten även att medverka i Melodifestivalen 2017.

”Det känns helt galet, jag är superglad! Jag är otroligt tacksam över att jag har fått vara med i denna fantastiska tävling och tusen tack till alla er som röstade” säger Noomi i ett pressmeddelande från P4.

Vinnaren röstades fram av en jury och av lyssnarna. Till den slutliga röstningsomgången mellan de två populäraste bidragen gick även Jimmy Ottosson med Rising Rivers. Juryn bestod i år av Kerstin Behrendtz, Rita Jernquist, Michael Cederberg och ordföranden Maths Broborg från Sveriges Radio samt Christer Björkman från SVT och förra årets vinnare Michael Fannon.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Share