Ny radioutbildning på Akademi Båstad

I höst startas en ny radioutbildning på Akademi Båstad. Den nuvarande tvååriga KY-utbildningen blir då ett högskoleprogram.

Den nya utbildningen är ett samarbete med Högskolan i Kristianstad.

”Den kommer att ha två olika spår och blir fullt operativ först nästa höst. Vi drar igång radiospåret nu i höst. I stora delar är det identiskt med det vi gjort tidigare men vi stärker när det gäller webbproduktion” säger Hans Strandberg.

Studenterna kan ta examen efter två år och liksom tidigare blir det en blandning av teori och praktik. De som vill kan även fortsätta ett tredje år, med en mer teoretisk inriktning.

De sista eleverna i KY-utbildningen går ut nu i vår. Därför kommer radiostationen Radio Båstad att sända utan medverkan av studerande under de första höstmånaderna.

”De studerande ”fasas in” i stationen i olika former successivt under sin första termin på utbildningen, allt efter som de skaffar sig de färdigheter vi tränar under de första månaderna” säger Hans Strandberg, som är kursansvarig och stationschef.

På Radio Båstad arbetar idag tre personer: förutom Hans Strandberg, även Emma Sinting-Westling och Josephine Winger-Lang. De fortsätter på stationen under hösten. Programledarna finns på plats mellan 06.00 och 18.00, men Radio Båstad sänder dygnet runt.

”Vi håller på att stärka produkten Radio Båstad och satsar rejält. Det går extremt bra både lyssnar- och försäljningsmässigt” säger Hans Strandberg.

”Vi kommer att bygga ut stationen på webben i och med att vi breddar utbildningen mot webb. Det blir poddradio och kanske även extra webbkanaler” fortsätter Hans Strandberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share