Språket får kulturpris

Programledaren Anna Lena Ringarp och språkexperten Lars-Gunnar Andersson från P1-s Språket får förlaget Natur & Kulturs kulturpris.

I motiveringen skriver juryn att de ”genom respektfull och eftertänksam dialog med lyssnarna skapat insikter om svenska språkets historia och nutida innebörd. Med god kunskap och sunt förnuft har de belyst nya språkvanor och grammatiska förändringar, utan att hemfalla till upplöst relativism eller hård puritanism”.

”Det är fantastiskt att bli uppmärksammad för något som är så väldigt roligt att göra.  Vi får en bit över hundra brev i veckan och det är märkligt att det varje vecka dyker upp frågor vi aldrig hört förut. Det finns helt enkelt ett enormt stort intresse för språket i vårt land. Det i sig är belöning nog, men vi är väldigt glada om priset får ännu fler att engagera sig” säger Lars-Gunnar Andersson och Anna Lena Ringarp i en kommentar.

Ringarp och Andersson delar priset med författaren och komikern Fredrik Lindström. Natur & Kulturs kulturpris är på 300 000 kronor och delas ut årligen sedan 1974.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share