Musikhjälpen samlade in 49 miljoner

musikhjalpen20162

Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist i Musikhjälpen 2016. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Årets upplaga av Musikhjälpen blev den hittills mest framgångsrika. 49 miljoner kronor samlades in, vilket är nästan en fördubbling sedan förra året. 312 000 engagemang genomfördes runt om i Sverige.

Under sex dygn sände Josefine Jinder, Kodjo Akolor och Pelle Almqvist från en glasbur i Örebro. Ämnet för året var rätten för barn i krig att få utbildning.

”Publikens stora engagemang under Musikhjälpen visar att Sverige slutit upp för barns rätt att gå i skolan även under svåra förhållanden som krig och konflikt. Det har varit väldigt fint att få uppleva. Det är ett smärtsamt aktuellt ämne och en skola kan verkligen ge trygghet när allt annat är otryggt. Att sedan ett litet samhälle som Hofors med endast 9 000 invånare lycka slå bössrekord är helt otroligt, det sammanfattar vad Musikhjälpen handlar om – att vi tillsammans faktiskt kan göra skillnad. Blir varm i hjärtat av att så många bidragit till Musikhjälpen i år, utan er vore inget av detta möjligt” säger Musikhjälpens projektledare Robert Frisk i ett pressmeddelande.

Den mest önskade låten under årets Musikhjälpen Utan dina andetag med Kent.

Förra året samlades 31,1 miljoner kronor in med temat om att ingen ska behöva fly undan klimatet.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share