MTG säljer radiostationerna i Baltikum

MTG säljer sina verksamheter i Estland, Lettland och Litauen till Providence Equity Partners. I affären ingår radiostationerna Star FM och Power Hit Radio i Estland, Star FM i Lettland och Power Hit Radio i Litauen.

Kapitalförvaltaren Providence köper MTG-s radio och TV i Baltikum för 115 miljoner euro. Företaget äger redan mobiloperatören Bite i Litauen och Lettland.

”Vi har varit i Baltikum i två decennier och under den tiden har våra engagerade och professionella kollegor skapat en mycket framgångsrik verksamhet där. Jag vill rikta ett stort tack till vårt lokala team för deras utomordentliga insats under dessa år” säger MTG-s VD och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande.

”Vi utvecklar bolaget för att bygga en ännu starkare global närvaro på den digitala arenan, och jag är väldigt glad över att vi har hittat en köpare som delar vår syn på den potantial som finns i våra baltiska verksamheter. Våra baltiska kollegor kan se fram emot en framtid där alla möjligheter på den baltiska mediemarknaden kommer att tillvaratas” fortsätter Jørgen Madsen Lindemann.

Vid sidan av radiostationerna ingår tre TV-kanaler i Estland (TV3, TV3+ och TV6), fem i Lettland (TV3, TV3+, TV6, Kanals 2 och LNT) samt tre i Litauen (TV3, TV6 och TV8) i affären, liksom videostreamingtjänster och den enda satellitplattformen i Baltikum.

Providence ägde Com Hem i Sverige 2006-2011 och 2012 ryktades det om att Providence ville köpa den nordiska verksamheten inom SBS, som senare såldes till Discovery.

Efter försäljningen av stationerna i Baltikum återstår radioverksamheterna i Sverige och Norge samt i Bulgarien, där MTG äger Radio Nova News. Dessutom kontrollerar MTG det franska bolaget Trace, som har ett antal stationer med varumärket Trace FM i Karibien, franska Guyana och i Paris.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy Sandgren

    Säljer ut för att få kapital att köpa de 3 FM tillstånden i Sverige. Så enkelt är det 😉 !!