MTG Radio säljer mer radioreklam

MTG Radio säljer mer radioreklam i Sverige, Norge och Baltikum enligt den senaste kvartalsrapporten. Detta samtidigt som MTG säljer mindre TV-reklam i Sveriges och Norge.

MTG gjorde en förlust på 384 miljoner kronor under tredje kvartalet. Men då ingår engångskostnader på 652 miljoner kronor. Rörelseresultatet gick upp från 221 till 240 miljoner och omsättningen steg 0,4 procent till 3,819 miljarder.

MTG Radio redovisas inte separat utan ingår i ”Nice Entertainment, MTGx, MTG Radio”. Omsättningen för den delen av koncernen växte med 14 procent till 773 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev ett minus på 6 miljoner, en försämring med 18 miljoner sedan förra året. Sifforna är dock inte jämförbara eftersom Splay och Zoomin ingår sedan i augusti och Turtle sedan i september.

”Försäljning och rörelsekostnader exklusive valutaeffekter ökade, vilket nästan helt var drivet av de nya digital förvärven och investeringarna. Exklusive valutaeffekter ökade försäljningen inom radio i Sverige, Norge och Baltikum, medan den minskade något för Nice Entertainment” skriver MTG i kvartalsrapporten.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share