MTG Radio begraver Radio 1 vid Riksdagen

MTG Radio gör en protestaktion inför nedläggningen av bolagets pratradio Radio 1.

På måndag – 16 december – begravs Radio 1 symboliskt med en procession från Kulturhuset till Riksdagen. Detta som en protest mot konkurrenssituationen, avsaknaden av beslut om digitalradion och höga koncessionsavgifter. Begravningen direktsänds i Radio 1 mellan 12.00 och 13.00 med medverkan av Radio 1-s programledare Robert Aschberg, Gert Fylking och Cissi Wallin.

”Att lägga ner i tysthet passar knappast en station som har utvecklat kommersiell radio mer än någon annan kanal i Sveriges de senaste åren. Därför kommer vi ta ett ordentligt och tårfyllt farväl av Radio 1 nästa måndag, och vi gör det så att de av våra trogna lyssnare som vill också kan vara med” säger MTG Radios VD Christer Modig i ett pressmeddelande.

”Att begravningsprocessionen går förbi Riksdagen är naturligtvis en markering. Våra folkvalda hade kunnat fatta de beslut om digitalisering som krävs för att rädda inte bara Radio 1, utan hela den kommersiella radion. Vi har påtalat vilka svårigheter branschen har under väldigt lång tid. Tyvärr är det få som har lyssnat” fortsätter Christer Modig.

Radio 1 började sända i april 2011 och läggs ned vid nyår. MTG Radio kommer att lämna tillbaka sändningstillståndet till Myndigheten för radio och TV.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

2 Comments

  1. Roy Sandgren

    Vadå höga avgifter???, de har själv lagt ett bud eller köpt ett existerande tillstånd med det pris per år som fanns, Gnäll inte, SBS/MTG har fått som de vill under 20 år.

  2. Storhandlarn

    Bara folket i Stockholm som vill ha DAB+. Vi andra på landet klarar oss med vanlig FM och utan kacklet från 08-land.