Michael Österlund från SR till SVT

Michael Österlund. Foto: Jan Danielsson/SVT.

Michael Österlund, Sveriges Radios chef för innehållsproduktion, lämnar bolaget efter nästan 20 år. SVT har utsett honom till ny programchef för lokala nyheter och minoritetsnyheter.

I tjänsten, som han tillträder 4 maj, ingår ansvar för 400 medarbetare på 38 orter. Michael Österlund kommer även att sitta i divisionsledningen för SVT Nyheter och Sport.

Michael Österlund kom första gången till SR 1998 och arbetade under två år på P4 Jönköping och P4 Blekinge. Sedan 2002 har han bland annat varit ekonomireporter, gruppchef för Ekonomiekot, nyhetschef och tillförordnad Ekochef, kanalchef för P4 Västmanland och chef för område Öst. Han sitter idag i företagsledningen.

”Den lokala journalistiken har aldrig varit viktigare än vad den är just nu. Varje dag gör lokala kommersiella medier och lokala redaktioner inom public service stora insatser för att skildra och granska det lokala livet i Sverige. Jag känner stor lust inför att få bli en del av SVT-s satsning på det lokala och hoppas kunna bidra till att hela Sverige syns ännu mer även i riksutbudet. Minoritetsspråken är en annan viktig del av det här uppdraget och jag vill bidra till att utveckla SVT-s nyheter på samiska och finska” säger Michael Österlund i ett pressmeddelande från SVT.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share