Lubna El-Shanti ny Nils Horner-trainee

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Lubna El-Shanti blir Ekots fjärde korrespondent-traine i Nils Horners anda.

Det var 2016 som Ekot inrätta trainee-tjänsten, som ska utbilda fler kvalificerade utrikesmedarbetare för framtiden. Det senaste året har traineen varit Filip Kotsambouikidis och även Hewa Abdelzadeh och Nivette Dawod har varit Nils Horner-trainees.

”Jag är glad och stolt över att få möjlighet att vara Sveriges Radios korrespondent-trainee. Att få arbeta tillsammans med erfarna korrespondenter kommer att bli otroligt intressant. Genom att vara en del av Sveriges Radios korrespondentnätverk hoppas jag få möjlighet att ge röst till ohörda människor i världen” säger Lubna El-Shanti i ett pressmeddelande från Ekot.

I traineeuppdraget ingår att få en grundutbildning hos utrikesgruppen på Ekot i Stockholm. Därefter blir det resor runtom i världen till olika bevakningsområden, där traineen samarbetar med SR-s korrespondenter och utrikesreportrar.

”Genom traineetjänsten får vi en chans att vidareutbilda unga reportrar med specialintresse för utrikesrapportering. Samtidigt bidrar våra trainees med viktig kunskap och kompetens. Lubna El-Shanti talar flytande ryska, är mycket driven och har ett stort engagemang för journalistik med globalt perspektiv. Vi är väldigt glada över att knyta henne till vår utrikesredaktion” säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Lubna El-Shanti är 27 år och har bland annat vikarierat på Ekots utrikesredaktion och på Omni. Hon har även arbetat inom försvaret och UD.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share