BBC-s Tony Hall ordförande för EBU

Tony Hall, EBU-s generaldirektör Noel Curran och Delphine Ernotte Cunci.
Foto: EBU.

Tony Hall, som är generaldirektör för BBC, har utsetts till ny ordförande för EBU.

Vice ordförande i EBU-styrelsen blir Delphine Ernotte Cunci, som är VD för France Télévisions. Båda valdes vid EBU-s 80-e generalförsamling i den albanska huvustaden Tirana och sitter i två år från 1 januari 2019.

Tony Hall har varit generaldirektör frö BBC sedan april 2013, men har arbetat i BBC sedan 1973 med avbrott för att leda Royal Opera House 2001-2013.

”Jag är glad att ha valts till ordförande för EBU. Det är en organisation med en stolt historia både i Europa och globalt. EBU har förbättrat standarder för radio och TV och hjälpt till att introducera ny teknik och innovation” säger Tony Hall i ett pressmeddelande från EBU.

”Public service har aldrig varit viktigare och spelar en viktig roll inte bara när det gäller oberoende nyheter utan också genom att göra program som speglar publikens liv och aspirationer. Men i en globaliserad värld står public service inför ett antal utmaningar med ändrade tittarvanor och nya sätt att konsumera nyheter. Hur public service-bolag anpassar sig och även leder förändringen är något som jag tror att vi tillsammans kan arbeta till förmån för den publik vi tjänar” fortsätter han.

Tony Hall och Delphine Ernotte Cunci ersätter Jean-Paul Philippot (RTBF) och Monica Maggioni (RAI) som ordförande respektive vice ordförande.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share