Johan Strömberg slutar som VD för Podme

Jonas Strömberg. Foto: Podme.

Podmes grundare och delägare Johan Strömberg lämnar VD-posten men tar istället plats i styrelsen.

Podme grundades 2017 av Johan Strömberg och Niklas Julin. Schibsted blev minoritetsägare 2019 och två år senare blev Schibsted majoritetsägare med 91 procent.

”Det har varit fantastiskt att bygga en helt unik podcasttjänst, först i Sverige och sedan med Schibsted i ryggen expandera till övriga Norden, Norge och Finland. Nu känns det som rätt tid att ta en annan position och låta nya förmågor fortsätta ta Podme till nästa nivå” säger Johan Strömberg.

Rekryteringen av en ny VD har inletts och genomförs både internt och externt. Johan Strömberg är kvar som VD till dess att en efterträdare är på plats.

”Johan Strömberg har gjort fantastiska insatser som bidragit till att göra den nordiska poddmarknaden till en av världens främsta. Det hade inte gått utan han entusiasm och entreprenörskap och det är jag väldigt tacksam för. Jag har respekt för att han nu väljer at minska på det operativa ansvaret, men också väldigt glad över att han blir kvar i styrelsen. Det gör att vi kan fortsätta ta vara på Johan Strömbergs kompetens inom podcast, hans innovationsförmåga och entreprenörskap” säger Podmes styrelseordförande Tor Jacobsen, som även har titeln SVP product & consumer inom Schibsted News.

”Vi ser att ljud stadigt blir allt viktigare för konsumenterna, det är en trend vi tror kommer att bli ännu starkare framöver. Vi ser också att Podme har en otroligt viktig roll i Schibsteds ekosystem, tillsammans med våra mediehus” fortsätter Tor Jacobsen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share