Juljazz med Nils Landgren på P2

Nils Landgren. Foto: Foto: Daniel Stergefelt/Sveriges Radio.

Händels Messias, Bachs Juloratorium och Tjajkovskijs Nötknäpparen hörs i P2 under december. Men det blir även juljazz med Nils Landgren, en uppesittarkväll 23 december, en europeisk julmusikdag och en konsert med Sarah Dawn Finer.

Varje adventssöndag under december inriktas programmet P2 Klassiskt helt på jul- och adventsmusik.

”Att slå på P2 i juletid ska ge samma effekt som att tända belysningen i granen. Allting blir nostalgisk färgfilm plötsligt” säger P2-chefen Ella Petersson.

Nils Landgren utsågs förra året till konstnärlig ledare för Jazzradion i P2 och har sedan dess gjort fyra konserter med Radiojazzgruppen. 10 december spelar han lugn jazz med jultema i ett eget program.

”Jag kommer spela julmusik som ligger mig varmt om hjärtat, med artister jag tycker mycket om. Jag vill bjuda på en mjuklandning i juletid helt enkelt” säger Nils Landgren.

23 december presenterar Johan Korssell och Clara Törnvall precis som förra året en uppesittarkväll med julmusik, hemliga gäster och rimstuga. På julafton bir det en julspecial av Klassiska krysset med programledaren Jens Möller och dessutom The Soul of Christmas med Sarah Dawn Finer, Samuel Ljungblahd och Sandviken Big Band.

P2 deltar även i EBU:s julmusikdag med flera julkonserter 17 december.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share