Hellacopters-pianist gör fiskeprogram i P1

Anders Lindström. Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

Under sommaren sänder P1 sex program om fiske. Fiska för livet presenteras av Anders Lindström, som är filosofie doktor i litteraturkunskap på Stockholms universitet och dessutom pianist i The Hellacopters med artistnamnet Boba Fett.

”Mina starkaaste minnen från barndomen är förknippade med tidiga morgnar vid ett vattendrag och fisket är något som sedan följt mig genom livet. För mig har det fungerat som en ventil mellan spelningar” säger Anders Lindström.

I Fiska för livet möter Anders Lindström några av de 1,5 miljoner andra svenskar som sysslar med fiske. Bland dem kan nämnas artistkollegerna Pernilla Andersson, Lisa Miskovsky och Erik Ohlsson (från Millencolin), violinisten Cecilia Grönberg och instrumentmakaren David Sundberg. Litteraturvetaren Jesper Olsson bidrar i programmet med essäer på temat fiske.

”Lyssnaren tas ut på sjön och får vara med i de intima samtalen, men också i jakten på fisk, med tillhörande glädjetjut vid fångst och frustration över utebliven framgång” säger Gustav Asplund som är producent för Fiska för livet.

Fiska för livet har premiär 8 juli 14.30.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share