Dagens Nyheter startar dokumentärpodden Spotlight serie

Grafik: Dagens Nyheter.

Dagens Nyheter följer upp vårens två nya poddar Spotlight och Älskade politik med dokumentärrubriken Spotlight serie.

Först ut är poddversioner av två uppmärksammade artikelserier i DN. Spotlight serie: Pojkarna på Eolshäll handlar om övergrepp på ett ungdomshem. Serien i tre delar har gjorts av DN-journalisten Björn af Kleen tillsammans med Third Ear Studio. Martin Johnson, en av grundarna av Spår, är producent. Det första avsnittet släpptes i tisdags och del två och tre publiceras kommande tisdagar.

Senare i sommar kommer en serie som bygger på en granskning av Josefin Sköld och Jenny Kallin. Den skildrar kvinnor i Skaraborgs län som övertygas om att operera bort livmodern. Producent för Spotlight serie: Livmödrarna är Anna Åkerlund.

En tanke med Spotlight serie är att lyssnarna ska komma nära människorna i DN:s granskningar, berättar Matilda E Hanson, biträdande redaktionschef, i den egna tidningen.

”Poddformatet framstår som en allt mer spännande berättarform. I Spotlight serie släpps lyssnaren in i stängda rum – och får samtidigt en inblick i våra granskande journalisters arbete” säger Matilda E Hanson.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share