Fremskrittspartist kritiserar FM-släckningen i Norge

ibthomsen

Fremskrittspartiets kulturpoltiska talesperson Ib Thomsen är emot beslutet att släcka ned de rikstäckande radiostationerna på FM i Norge 2017. Detta trots att hans parti sitter i den regering som tog beslutet.

”Miljoner FM-mottagare måste nu skrotas” konstaterar han till Aftenposten.

Ib Thomsen menar till skillnad från regeringen att kriterierna för en FM-nedsläckning 2017 inte har uppnåtts. Han hoppas nu att en majoritet i stortinget ska lyckas stoppa planerna.

”Det här är inte i linje med vad stortinget ville, när Sverige och Danmark har försenat släckningen. Då blir det helt fel att Norge gör det först” säger han till Aftenposten.

I Sverige ligger digitalradiofrågan under våren hos regeringen och ett beslut kan komma att tas av riksdagen i höst. I Danmark är planen att släcka FM-sändningarna 2019, men frågan diskuteras just nu av politikerna och det kan bli så att nedsläckningen skjuts på framtiden eller ställs in.

Share

One Comment

  1. Roy Sandgren

    FM släcks inte i Norge. Närradion och lokalradion fortsätter. FM stationer som har gått över till DAB+ har förlorat massor av lyssnare. Sverige har redan beslutat om att införa digitalradio och lyst ut kommersiella tillstånd och de är utdelade och betalade. FM släcks inte i något land, då DAB+ begränsar antalet stationer. Fler stationer per MUX, sämre ljud. Mindre antal stationer, bättre ljud per MUX. FM/AM ger mer frihet än vad DAB+0 gör.