Första nomineringarna till Stora Radiopriset

Nomineringarna i tre av Stora Radioprisets tävlingskategorier presenterades i dag. Det gäller årets morgonprogram, musik och underhållning.

I kategorin årets morgonprogram konkurrerar Morgonpasset i P3 mot Äntligen morgon på Mix Megapol och förra årets vinnare Rivstart på Bandit Rock i Göteborg.

Nominerade i musikkategorin är dokumentären Tyst för fan – historien om Ebba Grön (SR i Göteborg för P4), Bandit Metal (Bandit Rock) och Musikhjälpen 2009 (P3).

”Jag är stolt och väldigt glad att Musikhjälpen är nominerat till årets musik. Med radions kraft visade Jason, Ametist och Christer att människors passion för musik räddar liv. Det är underbart” säger Pia Kalischer, som är evenemangs- och musikansvarig på Sveriges Radio.

Även i årets underhållning får Mix Megapols Äntligen morgon en nominering. De två övriga med chans till vinst är P3-s humorprogram Humorhimlen och Lilla Al-Fadji. Det senare programmet producerades av Munck.

”Det känns fantastiskt roligt. Det är också otroligt smickrande att juryn även i år har valt att nominera oss. Självklart håller vi tummarna” säger Adam Alsing från Äntligen morgon som vann kategorin förra året.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share