Radio AF och Rocket FM nominerade

Två program på Lunds studentradio och rockradion Rocket FM i Stockholm har nominerats till bästa närradio inför Stora Radiopriset.

Radio UPF, som görs av Utrikespolitiska föreningen i Lund, har redan vunnit två priser (2006 och 2007) och har chans att vinna även i år. Dessutom har ytterligare ett program på Radio AF, Den höga hästen, nominerats den här gången. Den tredje nomineringen i kategorin går till Rocket FM, som de senaste 14 åren har sänt på studentradion THS Radio i Stockholm.

”Efter 14 år med rock i Stockholmsetern, är Rocket FM ”The Rock Home of Stockholm” starkare än någonsin med ett inkluderande rockformat och erfarna medarbetare som är musikentusiaster” säger Rocket FM-s grundare Eric Paglia.

I kategorin årets reportage konkurrerar varsitt reportage från P1, P3 och UR. Anton Karis på Ekot har gjort Kölnkonserten på P1, Terrorbomberna i Köpenhamn är P3 Dokumentärs bidrag och UR ligger bakom Barnaministeriet dokumentär: Sturebymordet av Antonio de la Cruz.

”Ingen kan nog ens i dag förstå hur mordet på Therese kunde hända. Men det var viktigt för vår redaktion att försöka teckna en bild av vad som ledde fram till det tragiska slutet för Therese. Och det är väldigt stimulerande att Radioakademin uppskattar resultatet genom att nominera oss” säger Matz Lundin, som producerade Sturebymordet-dokumentären.

Den tredje kategorin som presenteras i dag är årets folkbildare. Nominerade är upphovsrättsdokumentären Från Platon till Pirate Bay, som gjordes av SMT Radio för P2, Matens pris av förra årets folkbildare Daniel Öhman och Malin Olofsson på Ekot samt Konjaksförsäljaren som fick en idé från Bildningsbyrån på UR.

”Det känns stort att bli nominerade i kategorin årets folkbildare när vi har tagit oss an ett så stort och komplicerat ämnesområde. Vi är ju inga experter, vi har inga svar. Faktum är att vi har fler frågor nu än vi hade när vi började” säger Anton Hultberg och Ella Hultberg Petersson som gjorde Från Platon till Pirate Bay.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share