Fler lyssnade på Sommar i efterhand

Efterhandslyssnandet på P1-programmet Sommar ökade med 38 procent sedan förra året, enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

”Vi gläds mycket åt de höga lyssnarsiffrorna i allmänhet och den markant stigande efterhandslyssningen i synnerhet, som visar att Sommar-programmen har en stor lyssnarskara även då vi inte sänder. Det är också glädjande att se hur många olika Sommar-värdar som figurerar i de olika topp tio-listorna” säger programchefen Bibi Rödöö.

Den som hade flest lyssnare i den vanliga sändningen var Oskar Kihlborg. På topp tio hamnar även – i tur och ordning – Börje Salming, Per Fritzell, Andreas Dregen, Christian Falk, Sanna Nielsen, Linda Nordin, Jason Diakité, Anna von Bayern och Linda Pira. De som placerade sig bland de tio populäraste hade mellan 780 000 och 910 000 lyssnare, enligt TNS-Sifo.

I efterhand ser lyssnandet annorlunde ut. Här leder Jason Diakité, före Fredrik Wikingson, Christian Falk, Börje Salming, Andreas Dregen, Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, Sanna Nielsen, Bea Uusma, Sofia Helin och Athena Farrokhzad.

Sveriges Radio har även med hjälp av TNS-Sifo-siffrorna tittat på vilka som har haft längst genomsnittlig lyssningstid. Den här kategorin vinner Christian Falk, som följs av Sanna Nielsen och Ingalill Mosander. De tre programledarna med flest delningar på Facebook och Twitter är Felix ”Pewdiepie” Kjellberg före Athena Farrokhzad och Christian Falk.

Share