Diamant Salihus När ingen lyssnar släpps som poddbok idag

Diamant Salihu och Johan Dahlberg. Foto: Pontus Andersson/Perfect Day Media.

För två år sedan gjorde Perfect Day Media en poddbok av Diamant Salihus uppmärksammade dokumentära bok Tills alla dör. Poddversionen har hittills nått nästan 700 000 lyssningar. Idag släpps uppföljaren När ingen lyssnar som sju poddavsnitt – tre av dem gratis och resten till salu för 49 kronor via Sesamy.

”Idag är Sverige i en situation där svenska barnsoldater skickas på morduppdrag i våra grannländer. Genom hundratals intervjuer, bland annat med de pojkar och unga män som ”krigar” mot varandra, har jag försökt förstå hur vi hamnade här. Därför är jag verkligen tacksam över att historieskrivningen levandegörs genom poddböckerna. Det är först när fler förstår och när vi lyssnar som vi också kan ta oss ur den här situationen” säger Diamant Salihu.

När ingen lyssnar handlar om när rättsväsendet lyckades infiltrera Encrochat och andra krypterade tjänster och på det sättet kunde följa tungt kriminellas kommunikation i realtid.

Ansvarig producent och inläsare för När ingen lyssnar är Johan Dahlberg på Perfect Day Media. Projektet är ett samarbete med bokförlaget Mondial.

”Det är en ynnest att få jobba med en sådan stark grundberättelse som Salihus. Liksom i arbetet med Tills alla dör har utmaningen varit att skapa en förkortad version utan att förlora vare sig driv eller begriplighet. Målet har varit att göra varje sekund så förtätad som möjligt och jag hoppas och tror att lyssnaren kommer få uppleva den här berättelsen på ett helt nytt sätt” säger Johan Dahlberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share