Betydligt fler bidrag till Guldörat

Annika Lantz. Foto: Pontus Andersson/Radioakademin.

303 bidrag har kommit in till radio- och poddpriset Guldörat, som delas ut på Dramaten i Stockholm 22 oktober. Det är 57 bidrag fler än förra året, vilket motsvarar en uppgång på 23 procent.

”Superkul att det ökar så mycket i år. Extra kul är att intresset för de nya kategorierna är så stort redan föra året. Det kommer verkligen att bli ett tufft jobb för jurygrupperna att välja mellan alla välproducerade bidrag” säger Samira Othman, styrelseledamot i Radioakademin som arrangerar Guldörat.

Flest bidrag har kommit till kategorin Årets dokumentär (50), följt av Årets folkbildare podd (48) och Årets folkbildare radio (33). Folkbildar-kategorierna är nya för i år, liksom Årets nyheter & aktualiteter, Årets sällskap och Årets ljudbild. Dessutom har det tillkommit ett andra kommersiellt pris för Årets branded content.

Under sommaren tar en nomineringjury fram nominerade i kategorierna och därefter utses vinnarna av en separat jury. Publiken har makten över priserna Årets podcast, Årets programledare podd, Årets programledare radio och nyinrättade Årets radiostation. Som vanligt tilldelar Radioakademins styrelse dessutom ett hederspris.

Guldörat-dagen med seminarier och samtal under dagen och en gala på kvällen flyttar i år till Dramaten i Stockholm. Annika Lantz har fått i uppdrag att leda dagen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share