Danmark: Bauer i tolvårigt DAB-kontrakt med Teracom

dabblok1tackningskarta

Bauer Media har slutit ett långsiktigt kontrakt med Teracom om utsändning av Bauers kanaler på det nationella DAB-nätet för reklamradio i Danmark. Avtalet omfattar ett ”tvåsiffrigt” antal miljoner danska kronor och gäller tolv år framåt – alltså till 2029.

Det danska DAB-nätet för kommersiell radio – ”Blok 1” – togs över av Teracom 1 oktober och samtidigt gick Danmark över helt till den modernare DAB-versionen DAB+. Vid sidan av Bauer används det hittills av Ekstra-Bladet och BBC World Service. Bauer sänder i nuläget kanalerna Nova, Pop FM, The Voice, Radio 100, My Rock, Radio Soft och Radio Klassisk på nätet. Därmed är nio av de totalt 18 kanalplatserna i nätet upptagna.

”Som alla andra medier blir radion mer och mer digital. För radion betyder det på sikt att lyssningen flytas till DAB+ och internet och för oss är det viktigt att försäkra oss om att våra lyssnare över hela landet kan få tillgång till Bauers radiokanaler på de plattformar som de föredrar” säger Bauer Media-chefen Jim Receveur.

”Med introduktionen av DAB+ i Danmark har vi dessutom fått möjlighet att etablera fler kanaler, som kan nå en mycket stor del av danskarna samtidigt som att vi sänker våra distributionskostnader markant. Det är ett bra läge, som betyder att vi kan säkra tillväxten för den kommersiella radiomarknaden i Danmark under de kommande åren” fortsätter Jim Receveur.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share