Första svenska podden om radio

Fredrik Ralstrand har startat radiopodden Radiofabriken.

Fredrik Ralstrand har startat radiopodden Radiofabriken.

Fredrik Ralstrand, som till vardags arbetar på Sveriges Radio, har startat podden Radiofabriken som helt och hållet handlar om radio.

”Jag gör den podd jag själv hade älskat att lyssna på. Jag har gjort närradio, kommersiell radio och sedan 2006 public service-radio – jag älskar verkligen radio!” säger Fredrik Ralstrand, som påpekar att Radiofabriken är ”ett rent lustdrivet fritidsprojekt” utan koppling till Sveriges Radio.

Gäst i det första avsnittet av Radiofabriken, som släpptes i lördags, är Titti Schultz. Till kommande program är Gry Forsell, Charlotte Lauterbach, Marianne Hasslow, Josefin Crafoord och Tina Mehrafzoon klara. Radiofabriken görs helt utan reklam och sponsorer och distribueras via Acast och Podcaster.

Fredrik Ralstrand står även bakom podden TV-fabriken. Sedan 2006 finns han på SR, där han under tre år sände Vaken med P3 & P4. På sistone har han gjort en musikporträttserie och hoppat in som morgonpresentatör på bland annat P4 Stockholm och P4 Malmöhus. Han är även guide i Radiohuset i Stockholm, trafikreporter och producent.

Radiokarriären inleddes redan som 13-åring och under 90-talet arbetade han på närradiostationerna Radio Stenungsund, Radio Sotenäs och Radio Bohuslän. Efter en utbildning i journalistik och TV-produktion arbetade han under några år på SVT innan han återvände till radion.

Lyssna på det första avsnittet av Radiofabriken nedan.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share