Björn Natthiko Lindeblad utsågs till Årets röst

Björn Natthiko Lindeblad. Foto: Bonnier Fakta.

Under den fjärde upplagan av evenemanget Sound Stockholm, som är ett samarbete mellan Resumé och Bauer Media, delades tre Stockholm Sound Award-utmärkelser ut.

Årets röst blev den buddhistiska munken Björn Natthiko Lindeblad, som har uppmärksammats för sin självbiografiska ljudbok Jag kan ha fel och sitt sommarprat i P1. ”Med stor närvaro, hjärta och mycket värme berör årets röst på riktigt. En röst som verkligen trollbinder sin publik och fångar örat genom sin magi” skriver juryn, som leddes av Bauer Medias VD Linda Palmgren.

Årets ljudinnovation 2021 vanns av Dramaten med motiveringen: ”Vinnaren av årets ljudinnovation 2021 har på ett smart och innovativt sätt utvecklat en lösning som breddar målgruppen och når sin publik med en ljudupplevelse väl värd att minnas. Med tekniken som möjliggörare har upplevelsen förstärkts och skapat dramatik så nära en liveföreställning åhöraren och publiken kan komma”.

Årets ljudbranding gick till Lenovo som enligt juryn har ”lyckats skapa en identitet som tar för sig på ett kreativt och modigt sätt, väl anpassat för målgruppen”. ”I en tid där ljudidentitet för större betydelse är idékraften spot on och ger en träffsäker ljudbranding som verkligen slår igenom med full kraft” fortsätter juryn.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share