Bauer Media köper SBS Discovery Radio

paulkeenan

Discovery Networks säljer SBS Discovery Radio till den tyska mediekoncernen Bauer Media.

”SBS Discovery Radio äger några av marknadens starkaste varumärken och har några av de främsta rösterna och starkaste personligheterna inom radio. De är väl positionerade för tillväxt i de länder där radio har en framstående position. Framtiden för radio är ljus och vi ser fram emot att hjälpa SBS Discovery Radio att öka sin tillväxt inom digital utveckling vid sidan om Bauers växande och prisbelönta radioverksamhet i Storbritannien” säger Paul Keenan (bilden), som är VD för Bauer Media i Storbritannien och ansvarig för köpet.

Yvonne Bauer blev chef för Bauer Media 2010 och är den femte generationen som driver koncernen, som har sina rötter i ett tryckeri som startades 1875 i Hamburg. Hon kallar sig för publicist och poängterar att radio är en av de tre viktiga medierna för koncernen.

”SBS Discovery Radio är marknadsledande i Sverige och Danmark och är nummer två i Norge. Förvärvet av SBS Discovery Radio utgår ännu en viktig milstolpe i expansionen av vår globala strategi. Tillsammans med print och online-media utgör radio ett viktigt affärsområde för Bauer Media Group – och vi är redan ett av Europas ledande företag inom radiosegmentet. Med starka varumärken som SBS har vi lagt grunden för ytterligare tillväxt, nu även i den nordiska regionen” säger Yvonne Bauer.

I Storbritannien har Bauer över 60 radiostationer, bland dem Kiss, Magic, Absolute Radio och en lång rad lokala stationer. Koncernen har även 50 radiostationer i Polen, inklusive Radio Maxx och RMF Classic. I Slovakien äger Bauer Rádio Expres och i hemlandet Tyskland finns ett 25-procentigt ägande i Radio Hamburg.

Share

2 Comments

  1. Roy Sandgren

    Jaha, det visste jag att de lurade på SBS Radio i Norden. Bauer äger kanske de 2 privata MUXarna i England och hade stora problem med att få AM/FM stationer över i alla de lediga kanalerna som ingen sökte. De köpte upp analoga stationer då och förde över en del till DAB för att fylla upp lediga kanalerna. Bauer startade även helt nya DAB+ stationer också. De lobbar för att släcka AM/FM som de gör i Sverige, Norge, Danmark.Nu finns kapital att bygga ut de 2 lokala MUXarna i Sverige som SBS/MTG delar på i 34 områden tillsammans med Teracom. Bauer är ett europeiskt Clear Channel version.

  2. Johan Lindström Post author

    Den första nationella multiplexen för reklamradio ägs av Arqiva. Bauer är delägare i den andra, som inte har startat än, tillsammans med Arqiva och UTV Media. Dessutom har Bauer tolv regionala multiplexer och är delägare i ytterligare sex.