Anders Pontara ny utrikeschef på Ekot

Anders Pontara. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Det blir Anders Pontara som tar över som utrikeschef på Ekot när den nuvarande utrikeschefen Ginna Lindberg i höst blir USA-korrespondent i Washington.

”Det här blir roligt, spännande och, med risk för att vara lite högtravande, väldigt ärofyllt. Jag tror mig ha god förståelse för det här jobbets stora komplexitet, men det är också vad som gör uppdraget så stimulerande. Samt förstås att få leda och samarbeta med världens bästa korregäng” säger Anders Pontara.

Anders Pontara har arbetat inom SR:s utrikesgrupp sedan 2005 i arbetsledande roller, och har varit biträdande utrikeschef sedan 2014. Han har även arbetat på Ekot i andra roller och tidigare på Barometern, TV3 och Z Radio.

”Det viktigaste för mig blir att säkerställa att vi har rätt personer som korrar och att de är rätt stationerade med bästa möjliga förutsättningar att göra sina jobb. I detta ligger vikten av att rekrytera rätt, just nu söker vi till exempel nya korrespondenter till både Peking och Istanbul. Det gäller också att ha ständig koll på omvärlden samt korrarnas allra bästa för ögonen, och i det sistnämnda ligger inte minst de så viktiga säkerhetsfrågorna” säger Anders Pontara.

Anders Pontara tillträder 14 augusti.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share