Alltid Nyheter och Alltid Sport kan starta nästa år

alltidnyheter

Alltid Nyheter, som drevs på försök oktober 2011-maj 2012, kan komma tillbaka om Sveriges Radio gör en omstart för DAB i slutet av 2016. En annan kanalidé som är aktuell är Alltid Sport, som skulle ta över sportsändningarna från P4.

srplus

Övriga nyheter i den preliminära listan är ”plus”-kanalerna P2+, P3+ (för tonåringar) och P4+. Dessutom ingår Sisuradio, SR International och Radioapans knattekanal i förslaget. Det har ännu inte tagits något beslut om vilka kanaler som Sveriges Radio kommer att välja.

Share

3 Comments

  1. Roy Sandgren

    Varför tar det så lång tid i Sverige att komma igång med DAB+. I Europa tog det 3 månader efter beslut om att införa DAB+ så lystes tillståndet ut och 3 månader senare var första stationerna i gång. Det har snart gått 6 månade sedan SBS/MTG fick DAB+ tillstånd och ingen utbyggnad har hänt.

  2. Johan Lindström Post author

    Sveriges Radio måste först få ett sändningstillstånd. Sedan ska de handla upp sändarnätet efter EU-s regler om offentlig upphandling. Det tar nästan ett år. Reklamradion ska vara igång med sina sändningar i höst men det räcker att varje kanal sänds i något område till att börja med. Om Nina Wormbs DAB-plan blir verklighet ska de sedan ha 70-procentig täckning i slutet av 2016.

  3. Roy Sandgren

    SR kan få sändningstillstånd på¨studs, men upphandling blir till ett monopolföretag = Teracom.SR kan få provsändningar under tiden i DAB+, då detta har körts över vissa 3 områden i över 5 år utan någon fått fast tillstånd. Nina Wombs uppdrag var för Alliansen i uppdrag lobbat av Teracom SR MTG och SBS. Deras krav ligger i förslaget. Ingen land i Europa har har tagit 10 år sedan Paggan stoppade DAB och startade en utredning om vi skulle ha DAB+ istället. Detta tog några år bara det, sedan nya lagar om att kommersiell radio på DAB+. Sedan ny utredning om kriteriet . Sedan utlysning om tillstånden för flera år sedan. Tog några år innan man delade ut detta = 1 oktober -14. Jajaja, jag säger då det 😉 Dagens Regering kan ändra i förslaget och reglerna för nya FM tillstånd med enkla ändringar som fast avgift. Krav på 100 % lokalt m.m.Detta kan gälla de återlämnade tillstånden, helt nya och befintliga som går ut -18.