15 nya reklamradiotillstånd i Finland

Kommunikationsministeriet i Finland släpper ytterligare 15 tillstånd för reklamradio. Bland annat blir det två nya stationer i Helsingfors.

De nya tillstånden gäller till och med 2019. Samtidigt utökas sändningsområdena för tio av de nuvarande nationella och lokala radiokanalerna.

Det blir tre nya tillstånd i Tammerfors, två vardera i Vasa, Jyväskylä, Åbo och Helsingfors och varsitt tillstånd i Idensalmi, Pieksämäki, Uleåborg och Seinäjoki.

”Lokalradiokanalerna erbjuder medborgarna ett viktigt regionalt perspektiv och beaktar behoven hos områdets befolkning och till exempel grupper med särskilda behov. Det lokala innehållet bidrar också till större variation i de finländska radioprogrammens utbud” säger Finlands bostads- och kommunikationsminister Pia Viitanen i ett pressmeddelande.

Regeringen i Finland kommer dessutom att i höst lägga en proposition för en ny ”informationssamhällesbalk”, som bland annat ska stimulera de lokala radiokanalerna. Radiobranschen har bjudits in till att delta i en arbetsgrupp som ska ”utarbeta verksamhetsplanen om radioverksamhetens livskraft”.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share