Teracom välkomnar DAB-planen

Statliga Teracom, som bland annat sköter sändarnäten åt Sveriges Radio och MTG Radio, välkomnar den plan för att digitalisera radion som Nina Wormbs i dag lämnade till kulturministern. För att digitaliseringen ska lyckas behövs ett politisk beslut om när FM-sändningarna ska upphöra, tycker Teracoms VD.

”Om digitalradion ska bli verklighet behövs ett politiskt beslut och därmed en fastställd tidpunkt när FM-sändningarna ska upphöra i Sverige. Branschen behöver dessutom tydliga förutsättningar för att lyckas säkerställa ett varierat programutbud och för att Sveriges Radio ska nå hela Sverige vid olika beredskapslägen och nationella kriser. Vi anser att Nina Wormbs rapport presenterar förutsättningar för att ett sådant beslut ska kunna tas” säger Teracoms VD Stephan Guiance.

Teracom konstaterar att Sverige ligger efter flera europeiska länder i digitaliseringen, däribland Storbritannien, Tyskland, Danmark och Norge.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy Sandgren

    Jajaja, det är ju lobbyister för DAB+, men FM släcks inte för närradion. De länder som nämns att ligga före Sverige brottas med problemet att fylla upp lediga områden. Lågt intresse för DAB från nya radiostationer, brist på lyssnare, dålig lönsamhet, dåligt ljud och täckning, mest bara problem.