Svensk Pop på 101,9 – Veronica Maggio programledare

svenskpop2

Bauer Media startade idag 16.00 den nya stationen Svensk Pop på frekvensen 101,9 MHz i Stockholm.

Svensk Pop spelar ”svensk musik med svenska artister som sjunger på svenska”. I ett pressmeddelande nämns artister som Tomas Ledin, Lars Winnerbäck och Melissa Horn. Men även artister som inte tidigare har hörts i radio kommer att ges utrymme.

”Vi har följt den svenska musikutvecklingen under lång tid. Nu när Sveriges Radio väljer att mest spela internationella hits så känner vi som marknadsledare inom den fristående radion att den svenska musikskatten inte bara hör hemma på en livescen utan även i radio. Det vill vi ge lyssnarna. Därför startar vi Svensk Pop som bara kommer att spela svenska artister som sjunger på svenska” säger Bauers programdirektör Håkan Morland.

Svensk Pop inleder sändningarna med 5 000 låtar i rad under två veckor utan programledare, nyheter och reklam. 12 maj startas presenterade program. Svenska artister har bjudits in att medverka i kanalen och Veronica Maggio är med från starten som programledare.

Svensk Pop ersätter The Voice, som efter tolv år på FM nu fortsätter som en heldigital station på Bauers webbradio Radioplay. Svensk Pop är den andra stationen med enbart svensk musik på 101,9. 2002-2008 sände MTG-s Svenska Favoriter på frekvensen.

Det finns flera exempel på framgångsrika europeiska radiostationer med inhemsk musik som inriktning. Några av dem är Suomipop i Finland, 100% NL i Nederländerna, Radio Italia Solo Musica Italiana i Italien samt Cadena Dial och Radiolé i Spanien.

Svensk Pop är en av tre radiostationer som startas på bara några dagar i Stockholm. Redan på måndag återlanserar MTG Power Hit Radio på 105,9 och Star FM på 107,1. I veckan bytte även Bauers Vinyl 107 namn till Vinyl FM.

Mer:
Lyssna på Svensk Pop här.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share