MTG och Bauer lanserar Adele-kanaler

mtgadele

Både MTG och Bauer har startat speciella kanaler som helt och hållet ägnas åt den brittiska artisten Adele.

MTG-s station heter Adele – from 19 to 25 och spelar musik från hela Adeles karriär inklusive den nya utgivningen 25. Stationen finns tillgänglig från och med idag via mobilappen I Like Radio för IOS och Android och via sajten ilikeradio.se. Bauer Medias konkurrerande kanal heter NRJ 100 % Adele och kan höras på Radioplay.se och i mobilappen Radioplay.

En bidragande orsak till att MTG beslöt att starta Adele-kanalen är att hennes nya album inte har lagts ut på Spotify och andra streamingtjänster.

”Vi ser en stor potential i sådana här kanaler för stora artister. Adele är en världsartist och finns för närvarande inte tillgänglig på Spotify och liknande tjänster. Det ger oss en liten USP som musiktjänst” säger Christer Modig, som är verksamhetschef för radion inom MTG Sverige.

MTG startade även en kanal när Taylor Swift valde bort Spotify. 100% Taylor Swift finns fortfarande kvar på I Like Radio och har många lyssnare, enligt Christer Modig som dock inte kan redovisa några siffror.

I MTG-s digitala plattform I Like Radio ingår ytterligare tre artistkanaler: 100% Strömstedt, Sabaton On Air och 100% Taylor Swift.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share